Forum Infoelectronica
http://forum.infoelectronica.ro/

automatizari pentru cladiri
http://forum.infoelectronica.ro/viewtopic.php?f=135&t=8
Pagina 1 din 1

Autor:  vali45 [ Mar Mar 24, 2009 1:23 pm ]
Subiectul mesajului:  automatizari pentru cladiri

ce parere aveti despre automatizarea instalatiilor din cladiri (electrice iluminat, clima, incalzire, etc.)?

Autor:  infoelectronica [ Mar Mar 24, 2009 10:53 pm ]
Subiectul mesajului:  Re: automatizari pentru cladiri

1) Daca ne referim la cladiri gen casa,vila..cred ca a fost prevazuta inca din stadiul de proiect. Ralizarea nu este foarte dificila deoarece presupune numai montarea unor echipamente destul de performante.
(http://www.audio.ro/) (http://homeautomationhouston.files.word ... mation.jpg).
In numerele viitoare ale revistei Infoelectronica se va putea citi despre acest subiect..destul de mult.

2) Daca este vorba de o lucrare ce priveste automatizarea apartamentelor de bloc..adica multe..intervine aspectul comercial...pretul echipamentelor..nu pot da un raspuns..e relativ.

3) Realizarea unor asemenea echipamente de catre o firma ce nu are o tehnologie pusa la punct poate sa fie nerentabila...daca facem referire la un "bloc" inteligent (practic un calculator de proces) ce realizeaza aceasta automatizare, nu fiecare in parte.

Autor:  Gnosy [ Joi Apr 09, 2009 9:17 pm ]
Subiectul mesajului:  Re: automatizari pentru cladiri

Am avut de doua ori ocazia sa montez sisteme inteligente. In primul caz a fost destul de usor, a fost prevazut totul inca din faza de proiect, documentatia a fost bogata si a mers totul snur. A doua oara insa... Clientul a adus toate componentele din Italia si a cerut montarea lor dupa ce cladirea a fost deja partial cablata. Nu spun ce probleme au fost sa regandim totul in functie de acest sistem, documentatia era destul de sumara, in plus fiind vorba de un sistem ce nu se comercializeaza oficial in Romania, nu am avut nici un fel de suport tehnic. Pana la urma am ajuns sa vorbim in Italia la Vimar cu unul din tehnicieni, care prin telefon si cateva scheme trimise prin mail a incercat sa ne ajute. Am reusit pana la urma sa montam totul, dar a mai fost un hop de trecut, cel al programarii. Documentatia se referea la programarea cu ajutorul unui laptop. Laptop aveam, dar ne lipsea softul dedicat si interfata. Noroc ca exista si posibilitatea programarii manuale si dupa n ore la telefon cu Italia si n incercari am reusit sa punem totul in functiune.
Concluzia... dincolo de considerentele financiare, un astfel de sistem fiind foarte scump, asigurativa ca aveti toata documentatia si tot suportul tehnic necesar.

Autor:  infoelectronica [ Sâm Apr 11, 2009 11:56 pm ]
Subiectul mesajului:  Re: automatizari pentru cladiri

Gnosy,
Cat timp a durat montarea si echipa din cati a fost (pentru imagine).

Autor:  Gnosy [ Dum Apr 12, 2009 3:41 am ]
Subiectul mesajului:  Re: automatizari pentru cladiri

Este putin mai complicat. Noi am facut acolo toata instalatia electrica, de la prize si intrerupatoare, pana la clime, centrale, automatizari la poarta etc. Am inceput lucrarea la cladirea in cauza in ianuarie anul trecut, cu o echipa de 4 baieti si sa lungit cu diverse intreruperi, pentru diverse perioade de timp pana prin octombrie. Atunci a intervenit povestea cu intregrarea sistemului Vimar. Trebuie precizat ca a fost prevazut prin proiect si sistem de alarma, si video interfon si acces cu card si automatizare la poarta, dar erau gandite ca sisteme separate. Sistemul de la Vimar integra toate acestea intr-un tot unitar, la care adauga si controlul climatizarii, a centralelor termice si partial unele prize si circuite de iluminat. Adaptarea circuitelor existente si instalarea sistemului sa desfasurat pe parcursul a circa doua saptamani, dar au fost si intreruperi, zile cand ne ocupam de altceva, sau pur si simplu asteptam cate un raspuns la mail. Efectiv la acest proiect am lucrat circa 5- 6 zile, iar ca oameni, am fost eu si cu un coleg in primele zile cand am facut modificarile, iar in ultimele am adus un baiat pe care il alergam "mergi la poarta si suna la interfon, mergi in living sa vad daca reactioneaza senzorii de prezenta", etc.

Autor:  silviuerror [ Vin Oct 16, 2009 4:05 am ]
Subiectul mesajului:  Re: automatizari pentru cladiri

Salut


Ce pot sa spun este ca am realizat sute de automatizari pt cabinete medicale, farmacii,etc. Marea majoritate au fost pe termo respectiv clima si sanitare, dar am mai realizat si montaj porti garaje actiona de la distanta, termie pornita de la distanta. Daca clientul are bani se poate monta acum orice(aproape). Din pacate firma la care ucram s-a cam dus si a ramas ....Daca aveti intrebari va pot raspunde pe mail sau chiar aici.

Cu stima,
P Silviu

Autor:  cristan [ Mar Iun 16, 2015 12:04 pm ]
Subiectul mesajului:  Re: automatizari pentru cladiri

Legat de intrebarea din topic, cred ca sunt foarte bune! Am avut la proiectul de licenta si comisia a fost extrem de incantata. Eu mi-am facut cumparaturile de http://www.lannad.ro dar nu trebuie sa cumparati si voi, doar sa vedeti cam ce se poate face in domeniul caselor inteligente si automatizarilor si, daca sunteti interesati, luati legatura cu ei pentru mai multe detalii.

Pagina 1 din 1 Ora este UTC + 2 [ DST ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/