Forum Infoelectronica
http://forum.infoelectronica.ro/

Termostat
http://forum.infoelectronica.ro/viewtopic.php?f=6&t=1148
Pagina 1 din 1

Autor:  meseriasul [ Dum Dec 12, 2010 12:04 am ]
Subiectul mesajului:  Termostat

Salut la toti.Desi nu sunt electronist mai cochetez cu electronica.Am in proiect sa realizez o "centrala termica" mai bine zis un cazan de incalzire in regim home-made.As vrea automatizarile(cele de domeniul electronic sa le realziez eu) As incepe cu un termostat care sa-mi comande pompa de circulare a apei.La 70-80 grade sa porneasca,iar sub 35grade sa se opreasca,folosind ca sezor o dioda sau mai bine jonctiunile de la un BD-(ar avea contactul mai bun cu teava de cupru) Ar trebui sa functioneze si as face economii.

Autor:  meseriasul [ Dum Dec 12, 2010 11:00 am ]
Subiectul mesajului:  Re: Termostat

Revin cu referiri la mesajul anterior si totodata propun si "o tema de casa"pt. cine este interesat de obtinerea a.c.m. menajera cu panouri solare.Comanda pompei de circulatie a instalatiei,functie de temp.din panou si boiler se face cu un termostat diferential care se gaseste la "Adelaida"la pretul de aprox. 250 lei.Dar la "Epsicom"se gaseste(automatizari in casa)doua KIT-uri:EP0261(termostat) si EP0159(indicator de temp.in 4 puncte)Nu s-ar putea face o combinatie intre cele doua montaje si cu un afisaj cu VQE-uri(sa-l vada si chiorii ca mine).Ar iesi o treaba buna la pret de home-made.

Fişiere ataşate:
Comentariu fişier: termostat diferential pt.panouri solare
AD_025V2DS.jpg
AD_025V2DS.jpg [ 157.01 KiB | Vizualizat de 9323 ori ]

Autor:  em2006 [ Lun Dec 13, 2010 12:19 am ]
Subiectul mesajului:  Re: Termostat

N-ai ce sa combini la cele 2 kituri. Indicatorul in 4 puncte e unul banal cu comparatoare si leduri, are termistoare pt cele 4 valori discrete, care nu-si mai au rostul daca faci termostatul, al carui traductor e o dioda. Ca sa afisezi temperatura iti trebuie un termometru digital, care va putea lua informatia de temperatura de la termostatul cu dioda la care te referi. Daca optezi pt termostatul acela, il poti face dupa schema de pe site-ul lor, ori sa cumperi kitul, trebuie doar sa modifici divizorul de la setarea temperaturii, ca sa-l tragi intre limitele dorite. Termometrul e tema separata.

Autor:  meseriasul [ Lun Dec 13, 2010 11:36 am ]
Subiectul mesajului:  Re: Termostat

Multumesc pt.raspuns,e grea electronica asta.O sa iau un KIT si o sa ma joc putin cu el,in cit priveste afisarea,eu idei mai am depinde daca lumea mai are rabdare cu mine.Am prin "smelturile" mele un "Voltmetru numeric de panou E -0308"produs de I.E.M.I.,Dupa cum scrie in Cartea tehnica:Aparatul este destinat pentru masurarea oricarei marimi fizice convertita in prealabil in tensiune continua.La un termometu electronic cred ca afisajul citeste tot o tensiune variabila functie de temperatura.Nu ar merge o combinatie intre KIT-ul in cauza si milivoltmetrul de care am amintit.Mai am citeva milivoltmetre digitale cu MMC 7107 si MMC 7107S2. Poate din toate aste se poate incropi ceva in directia care ma intereseaza. Sa auzim de bine.

Autor:  serge [ Mar Dec 14, 2010 8:41 pm ]
Subiectul mesajului:  Re: Termostat

meseriasul scrie:
La un termometu electronic cred ca afisajul citeste tot o tensiune variabila functie de temperatura

Si nu numai tensiune. Pote sa citeasca si curenti care variaza in functie de temperatura ( dioda si tranzistorul).
meseriasul scrie:
Am prin "smelturile" mele un "Voltmetru numeric de panou E -0308"produs de I.E.M.I.,Dupa cum scrie in Cartea tehnica:Aparatul este destinat pentru masurarea oricarei marimi fizice convertita in prealabil in tensiune continua

Voltmetrul este un aparat de masura liniar, vei putea masura cu el doar caracteristici liniare cu temperatura. Termistoarele si termocuplele au insa o caracteristica logaritmica, iar cu un voltmetru obisnuit nu citesti decat porcarii daca nu aplici metode de liniarizare.

P.S. Ca sa convertesti un voltmetru digital in termometru se mai pune si problema etalonarii, ca sa afiseze temperatura dorita.
Eu ti-as putea recomanda un termometru cu microcontroller
http://www.guidecircuit.com/Circuit-Microcontroller-Digital-thermostat.htm

Autor:  meseriasul [ Sâm Dec 18, 2010 12:08 am ]
Subiectul mesajului:  Re: Termostat

Multumesc de info.dar pt. mine e prea complicat,o sa iau ceva industrial pt. ca nu-mi permit sa-mi faca "poc" din cauza termostatului facut de mine.Daca temperatura apei din boiler depaseste100 grade... Sa auzim de bine.

Autor:  lemnvioleta [ Joi Mai 10, 2012 6:19 pm ]
Subiectul mesajului:  Re: Termostat

Pentru termostat de asemenea trebuie sa aveti un output bineinteles... sa primeasca comanda

Pagina 1 din 1 Ora este UTC + 2 [ DST ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/